Час малітвы

ІІ Час малітвы:

Каб настроіцца духоўна, спачатку молімся “Вяночак да Божай Міласэрнасці” альбо частку Ружанца, ці якую небудзь іншую малітву, якую прапануе адказная  пара.
Затым, абавязкова молімся да Духа Святога малітвай перад чытаннем Святога Пісання:

Духу Святы Божа, вось я стаю перад Табою, як некалі Самуіл, і прашу: «Кажы, Пане, бо слухае слуга Твой». Дай мне ласку глыбокага разумення Твайго слова, каб я мог зразумець і захаваць яго на ўсё сваё жыццё. Амэн.

Слова Божае

Пасля прачытання ўрыўку Святога Пісання прапануецца вытрымаць хвіліну цішыні, а пасля каб кожны ў малітоўным засяроджанні выказаў тое, што найбольш закранула яго сэрца. Можна ў форме зварота да Пана Бога, або цытавання перажытых словаў с кароткім каментарам. Такая форма разважанняў называецца малітвай Словам Божым.
Пасля разважанняў сужэнстваў і падсумавання духоўнага дарадчыка, молімся да Духа Святога і псальм 22.

Духу Святы Божа, гэтак, як апосталы, я хачу спаўняць слова, а не толькі слухаць яго. Дай нам моцы Тваёй, каб, спаўняючы пачутае слова, я ўзрастаў у дабрыні дзеля збаўлення душы маёй і маіх бліжніх. Амэн.

Господь – Пастырь мой; я ни в чём не буду нуждаться: Он покоит меня на злачных пажитях и водит меня к водам тихим, подкрепляет душу мою, направляет меня на стези правды ради имени Своего. Если я пойду и долиною смертной тени, не убоюсь зла, потому что Ты со мной; Твой жезл и Твой посох – они успокаивают меня.
Ты приготовил предо мною трапезу в виду врагов моих; умастил елеем голову мою; чаша моя преисполнена. Так, благость и милость [ Твоя ] да сопровождают меня во все дни жизни моей, и я пребуду в доме Господнем многие дни.
Слава Отцу, и Сыну, и Святому Духу. И ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.

Дзяленне пунктамі высілку.

Вялікую ўвагу трэба ўдзяліць дзяленню нашымі духоўнымі абавязкамі ЭНД (штодзянная малітва, чытанне Слова Божага, “прысядзем разам”…). Прапануецца рабіць гэта ў першай частцы часа малітвы, таксама ў малітоўным засяроджанні. Кожнае сужанства па-чарзе дзеліцца дасягненнямі і праблемамі ў выкананні гэтых абавязкаў і іх плёнамі. Пажадана, каб была гэта не проста справаздача з выканання высілкаў, але глыбокае шчырае сведчанне.

………………………………………………………………………………………………………………………...

Другая частка часу малітвы – малітва ў інтэнцыях. Сужэнствы прадстаўляюць свае інтэнцыі (якія падрыхтавалі раней, альбо якія ўзніклі спантанна). Распачаць малітву жадана з інтэнцый усхвалення і падзякі Богу, а затым інтэнцыі просьбы. Падагульняе малітву духовы дарадца. І на заканчэнне часу малітвы псальм 91 (90) і малітва да Духа Святога:

Живущий под кровом Всевышнего под сенью Всемогущего покоится, говорит Господу: «прибежище моё и защита моя, Бог мой, на Которого я уповаю!» Он избавит тебя от сети ловца, от гибельной язвы, перьями Своими осенит тебя, и под крыльями Его будешь безопасен; щит и ограждение – истина Его. Не убоишься ужасов в ночи, стрелы, летящей днём, язвы, ходящей во мраке, заразы, опустошающей в полдень.
Падут подле тебя тысяча и десять тысяч одесную тебя; но к тебе не приблизится: только смотреть будешь очами твоими и видеть возмездие нечестивым.
Ибо ты сказал: «Господь – упование моё»; Всевышнего избрал ты прибежищем твоим; не приключится тебе зло, и язва не приблизится к жилищу твоему; ибо Ангелам Своим заповедает о тебе – охранять тебя на всех путях твоих: на руках понесут тебя, да не преткнёшься о камень ногою твоею; на аспида и василиска наступишь; попирать будешь льва и дракона.
«За то, что он возлюбил Меня, избавлю его; защищу его, потому что он познал имя Моё. Воззовёт ко Мне, и услышу его; с ним Я в скорби; избавлю его и прославлю его, долготою дней насыщу его, и явлю ему спасение Моё»
Слава Отцу, и Сыну, и Святому Духу. И ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.

Уладару Нябесны, Суцяшальнік, Духу праўды! Ты ўсюды прысутны і ўсё напаўняеш, скарбніца дабра і Даўца жыцця, прыйдзі і пасяліся ў нас і ачысці нас ад усяго благога, і асвяці душы нашыя. Амэн.

Вельмі было бы добра, каб суполка пряняла рашэнне, што да наступнай сустрэчы, на працягу месяца, сужэнствы ў сваёй супольнай малітве (кожны дзень) будуць маліцца ў інтэнцыях якой небудзь сям’і, ці ў тых інтэнцыях,  у якіх мае патрэбу якое небудзь сужэнства ці ксёндз. Але гэта павінна рашыць сама суполка!

ІІІ Абмеркаванне тэмы месяца…

Версія Word

 

 

 ФОТА ГАЛЕРЭІ
Хвала Хрысту!

Зараз 62 госцяў анлайн

Вітаем Вас на старонцы Equipes  Notre-Dame – Суполкі Маці Божай. З’яўляемся беларускім сектарам міжнароднага руху сужанскай духоўнасці Equipes Notre-Dame, галоўная мэта якога – дапамога хрысціянскім сем’ям найбольш поўна перажываць сакрамант шлюбу.

life :) (025) 759 13 62
МТС (029) 570 48 45
Vel.: (029) 968 26 06
Чакаем навіны на um5@tut.by